Ljummen maskrossallad med rödbetor och fetaost

Ljummen maskrossallad med rödbetor och fetaost
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Ljummen maskrossallad med rödbetor och fetaost

10 ingredienser

30 m

Maskrosor passar lika bra på gräsmattan som i en sallad. Här är ett recept på ljummen sallad med maskrosblad, rödbetor, matvete och fetaost.

Ingredienser

portioner
  • 50 g maskrosblad
  • 400 g rödbeta, kokta
  • 1 förp färdigkokta stora vita bönor
  • 200 g fetaost
  • 4 port matvete, kokt
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • smörstekta krutonger

Gör så här

  1. Skölj och ansa maskrosorna, dela de kokta betorna med händerna och skölj bönorna. Stek allt på hög värme under kort tid i en aning olivolja, salta och peppra.
  2. Blanda maskrossteket med matvetet, resterande olivolja, vinäger, salt och peppar, lägg upp salladen i portionstallrikar och toppa med smulad fetaost och lite smörstekta krutonger.