Melon- och jordgubbssallad med feta och asiatisk dressing

Liselotte Forslin

Melon- och jordgubbssallad med feta och asiatisk dressing

11 ingredienser

10 min

En saftig sallad som är ett gott tillbehör till grillat eller som en förrätt. Häll över dressingen precis innan servering. Melon, jordgubbar och fetaost är en himmelsk kombination. Den asiatiska dressingen är smaksatt med chili, fisksås och honung.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 kg vattenmelon, ca 0,5 medelstor
  • 500 g jordgubbar
  • 2 gula lökar (eller rödlök)
  • 150 g fetaost
  • 1 dl blandade mynta- och korianderblad

Asiatisk dressing

  • 2 msk honung, flytande
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 chilifrukt, delad och urkärnad
  • 0,5 dl fisksås
  • 1 tsk rosépepparkorn, krossade
  • 0,5 dl neutral olja (t ex raps)

Gör så här

  1. Skär melonköttet i kuber. Rensa och dela jordgubbarna. Skiva löken med blasten.
  2. Bryt fetaosten i bitar och blanda allt försiktigt i en stor skål.
  3. Hacka örterna grovt och vänd i men spar lite till dekoration. Lägg upp i en urgröpt melonhalva eller på ett stort fat.
  4. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll över precis innan servering. Toppa med resterande örter.