Laxsoppa med rotfrukter och dill

Laxsoppa med rotfrukter och dill
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Laxsoppa med rotfrukter och dill

Av: Lisa och Monica Eisenman

Från: Soppor, bröd och röror

11 ingredienser

Mättande och smakrik soppa med lax. Receptet kommer från boken Soppor, bröd & röror.

Se fler recept från boken

Soppor, bröd & röror

Ingredienser

  • 2-3 rödbetor (färska)
  • 1 purjolök (liten)
  • 2 msk olivolja
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 150-200 g rotselleri
  • 1 l fiskbuljong
  • 350-400 g laxfilé
  • 1 knippe dill, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka och skala rödbetorna.
  2. Lägg åt sidan.
  3. Skölj och skiva purjolöken och fräs i några minuter i olivolja i en kastrull.
  4. Skala och skär alla rotfrukter i tärningar och lägg dem i kastrullen och fräs i några minuter.
  5. Häll på fiskbuljongen och koka upp.
  6. Småkoka i ca 10 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
  7. Skär laxen i kuber och lägg försiktigt ner dem i kastrullen tillsammans med dill. (Spara lite till garnering.)
  8. Låt sjuda i 3–5 minuter. Salta och peppra efter smak.
  9. Skär rödbetorna i klyftor och lägg dem i botten på 4 skålar.
  10. Häll över soppan försiktigt och garnera med dill.