• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Laxsoppa med rotfrukter och dill

Laxsoppa med rotfrukter och dill
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Laxsoppa med rotfrukter och dill

10 steg att laga

11 ingredienser

Mättande och smakrik soppa med lax. Receptet kommer från boken Soppor, bröd & röror.

Se fler recept från boken

Soppor, bröd & röror



Ingredienser

  • 2-3 rödbetor, färska
  • 1 purjolök (liten)
  • 2 msk olivolja
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 150-200 g rotselleri
  • 1 l fiskbuljong
  • 350-400 g laxfilé, färsk
  • 1 knippe dill, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka och skala rödbetorna.
  2. Lägg åt sidan.
  3. Skölj och skiva purjolöken och fräs i några minuter i olivolja i en kastrull.
  4. Skala och skär alla rotfrukter i tärningar och lägg dem i kastrullen och fräs i några minuter.
  5. Häll på fiskbuljongen och koka upp.
  6. Småkoka i ca 10 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
  7. Skär laxen i kuber och lägg försiktigt ner dem i kastrullen tillsammans med dill. (Spara lite till garnering.)
  8. Låt sjuda i 3–5 minuter. Salta och peppra efter smak.
  9. Skär rödbetorna i klyftor och lägg dem i botten på 4 skålar.
  10. Häll över soppan försiktigt och garnera med dill.