Tofu och edamame

1 röst
45 min
24

Små vegetariska amuse bouche av edamame och tofu som serveras med citronsesamsås. Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.

I förväg
Nudelblandningen kan förvaras i kylskåpet i 1 dygn. Tillsätt mynta och koriander strax före servering.

Receptet är hämtat ur boken

Systrarna Eisenmans mingelmat


Visa mer
45 min
24

Du behöver

Edamame och tofu

  • 120 g edamamebönor med skal
  • 120 g broccoli, delad i små buketter
  • 125 g tofu, tärnad friterad
  • 1 msk olja

Citronsesamsås

  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk tahini
  • 2 tsk strösocker
  • 1,5 tsk soja
  • 1,5 tsk sesamolja
  • 1,5 tsk chiliflingor, torkade

Gör så här

  1. Börja med att göra såsen genom att koka upp alla ingredienserna och låta dem sjuda i några minuter.
  2. Ta av från värmen och kör med stavmixer till en slät sås, håll varm.
  3. Lägg bönorna i en kastrull och täck med vatten.
  4. Koka upp, ta av från värmen och sila bort vattnet.
  5. Låt svalna något och tryck ut bönorna ur sin skida.
  6. Koka broccolin i lättsaltat vatten i några minuter.
  7. Den ska inte bli för mjuk.
  8. Stek tofun krispig i oljan.
  9. Blanda i broccoli, bönor och sås och rör om tills allt är varmt.
  10. Fördela i små asiatiska skedar eller skålar och servera direkt.
8 februari 2012
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept