Pilgrimsmusslor i champagnesås
Pilgrimsmusslor i champagnesås
14 ingredienser
45 min
Lyxiga amuse bouche med pilgrimsmusslor och champagnesås. Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.
I förväg
Denna amuse bouche är godast om den serveras nygjord.
Receptet är hämtat ur boken
Ingredienser
pilgrimsmusslor
- 24 pilgrimsmusslor [ca 350 g]
- salt
- peppar
- 1 msk olivolja
champagnesås
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 msk smör
- 1 dl vitt vin
- 4 dl fiskbuljong
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk maizenaredning, ljus
- 1 tsk citron, färskpressad
- 1 dl champagne (eller mousserande vitt vin)
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Fräs löken i smör tills den mjuknar utan att ta färg.
- Häll på vin och buljong och låt sjuda tills vätskan har reducerats till hälften.
- Sila bort löken, tillsätt 2 dl grädde och låt koka i cirka 10 minuter.
- Red såsen med maizena.
- Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar.
- Håll såsen varm.
- Vispa resten av grädden.
- Salta och peppra pilgrimsmusslorna.
- Värm oljan i en grill- eller stekpanna och stek pilgrimsmusslorna i cirka 1 minut på varje sida.
- Vänd ner den vispade grädden i såsen och rör i champagne.
- Fördela såsen i skedar eller på små tallrikar.
- Lägg en pilgrimsmussla i såsen.
- Servera direkt.