Marsipankonfekt

Marsipankonfekt
Foto: Roland Persson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Marsipankonfekt

2 ingredienser

Lisa och Monica Eisenmans små söta munsbitar. Grå bra att förbereda i god tid innan gästerna kommer. Chokladälskaren doppar sina till hälften i smält choklad.

Smält choklad i vattenbad eller i micron om du vill doppa din marsipankonfekt.

Ingredienser

  • 24 dadlar (eller 48 hela valnötter alt. pekannötter)
  • ca 100 g marsipan

Gör så här

  1. Gör ett snitt i dadlarna utan att skära igenom helt och hållet.
  2. Bryt bitar av marsipanen och rulla till små ovala bitar och tryck in i dadlarna eller lägg biten mellan två nötter och tryck ihop försiktigt.
  3. Pröva gärna att tillsätta några droppar likör i marsipanen. Det blir också extra fint och gott om man doppar halva frukten eller nöten i smält choklad.
  4. Det blir också extra fint och gott om man doppar halva frukten eller nöten i smält choklad.