Världens godaste chokladknäcksnittar

Världens godaste chokladknäcksnittar
Foto: Ulrika Ekblom
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Världens godaste chokladknäcksnittar

26

7 ingredienser

Receptet räcker till cirka 16 kakor.

Ingredienser

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g mörk choklad, till garnering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Rör ner sirapen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg.
  2. Forma degen till en rulle och lägg den på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda i 15–20 minuter och låt sedan svalna något.
  3. Skär längden i sneda, cirka 2 cm breda bitar. Lägg över dem på ett galler för att kallna.
  4. Smält chokladen och ringla över kakorna.