Världens godaste chokladknäcksnittar

Världens godaste chokladknäcksnittar
Foto: Ulrika Ekblom
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Världens godaste chokladknäcksnittar

7 ingredienser

Receptet räcker till cirka 16 kakor.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g mörk choklad, till garnering

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Rör ner sirapen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  2. Blanda till en slät deg.
  3. Forma degen till en rulle och lägg den på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda i 15–20 minuter och låt sedan svalna något.
  4. Skär längden i sneda, cirka 2 cm breda bitar. Lägg över dem på ett galler för att kallna.
  5. Smält chokladen och ringla över kakorna.