Calvadosgravad lax

Calvadosgravad lax
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Calvadosgravad lax

5 ingredienser

30 min

Tycker du inte om calvados kan du ersätta den och grava laxen med whiskey. Laxen behöver stå i press i kylen i två dygn innan den är klar att äta. /Lisa Lemke

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 500 g färsk lax, gärna mittenbiten
  • 2 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk calvados
  • 1 dl dill, finhackad

Gör så här

  1. Rensa och filea laxen. Plocka bort eventuella ben med pincett.
  2. Blanda alla ingredienserna och klappa in laxen med detta.
  3. Lägg i dubbla plastpåsar eller i plastfolie i en form, förvara under press i kylskåp i ca 2 dygn.
  4. Vänd laxen efter halva tiden för att den ska gravas jämnt.
  5. Skiva upp laxen i tunna skivor vid servering.