Bulgursallad från Mellanöstern

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Bulgursallad från Mellanöstern
10 ingredienser
2h 40 min
En frisk sallad med doft av mynta och citron. Den är väldigt enkel att göra och blir ett friskt inslag i buffén.
Ingredienser
- 1 dl bulgur, finkrossad
- 1 rödlök
- 4 tomater
- 1 gurka
- 2 dl persilja, hackad
- 1 msk mynta, hackad
- 2 msk citron, pressad
- 2 msk olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Lägg bulguren i blöt 10 minuter och sila sedan av den. Skala och hacka rödlöken fint. Skölj och hacka gurkan och tomaterna fint. Hacka även myntan och persiljan.
- Blanda citronsaften och olivoljan till en dressing och krydda med salt och peppar. Ringla dressingen över grönsakerna och bulguren. Vänd ihop allt och låt stå, gärna i flera timmar före servering.