Rabarber i vin med mynta

Rabarber i vin med mynta
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Rabarber i vin med mynta

Av: Lisa Förare Winbladh

Från: Köket

6 ingredienser

Ta vara på sommarens rabarber och laga en efterrätt med rabarber kokad med vanilj och mynta.

Istället för att koka rabarbern i den sötade vinlagen kan man ta 2 dl sött, vitt vin och smaksätta med enbart mynta.

Ingredienser

portioner
  • 400 g rabarber
  • 1,5 dl vitt vin, torrt (t ex chablis)
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk färsk mynta, hackad

Servera till:

  • grädde, vispad blandad med matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Skär rabarbern i bitar. Lägg den i en kastrull och häll på vinet. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt vaniljfrön, socker och mynta. Låt rabarbern koka tills den är knappt mjuk, ca 5 min. Servera rabarbern lite ljummen med en klick grädde.