Rabarber i vin med mynta

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Rabarber i vin med mynta
6 ingredienser
Ta vara på sommarens rabarber och laga en efterrätt med rabarber kokad med vanilj och mynta.
Istället för att koka rabarbern i den sötade vinlagen kan man ta 2 dl sött, vitt vin och smaksätta med enbart mynta.
Ingredienser
- 400 g rabarber
- 1,5 dl vitt vin, torrt (t ex chablis)
- 1 vaniljstång
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk färsk mynta, hackad
Servera till:
- grädde, vispad blandad med matlagningsyoghurt
Gör så här
- Skär rabarbern i bitar. Lägg den i en kastrull och häll på vinet. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt vaniljfrön, socker och mynta. Låt rabarbern koka tills den är knappt mjuk, ca 5 min. Servera rabarbern lite ljummen med en klick grädde.