Jordgubbspannacotta

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Jordgubbspannacotta
5 ingredienser
3h 15 min
Pannacotta med frisk och härlig smak av jordgubb. Den här desserten känns lite lyxig men är busenkel att svänga ihop.
Ingredienser
- 5 gelatinblad
- 1 vaniljstång
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 300 g jordgubbar
Gör så här
- Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
- Koka upp grädden med sockret samt vaniljstång och frön.
- Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
- Puréa jordgubbarna och blanda sedan ner dem i grädden.
- Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen så att de stelnar, det tar cirka 3 timmar.
- Ta fram pannacottan ur kylen och servera direkt ur formen eller stjälp upp den på en tallrik.