Ricotta- och spenatpaj med soltorkad tomat
Ricotta- och spenatpaj med soltorkad tomat
13 ingredienser
Minipajer med ricottaost, spenat och soltorkade tomater som passar alla smaklökar. Recept från boken Systrarna Eisenmans mingelmat.
I förväg
Pajdegen kan förvaras i kylskåpet i cirka 2 dygn, i en bunke eller uttryckt i formarna, eller i frysen i cirka 2 månader. Alla pajer kan gräddas och förvaras i kylskåpet i cirka 2 dygn eller i frysen i cirka 2 månader. Värm eventuellt i 150 grader i 5-10 minuter.
Receptet är hämtat ur boken
Ingredienser
pajdeg
- 175 g smör, kylskåpskallt
- 4 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- ev vatten, iskallt
Fyllning
- 1 ägg
- 1 dl standardmjölk
- 125 g ricotta
- 40 g färsk spenat, finhackad
- 1 msk färsk basilika, finhackad
- 15 g pinjenötter, rostade och finhackade
- 4 soltorkade tomater, i olja, finhackade
- salt
- peppar
Gör så här
Pajdeg
- Värm ugnen till 200 grader.
- Arbeta snabbt ihop smör, vetemjöl och salt för hand eller i matberedare.
- Överarbeta inte degen.
- Tillsätt några droppar kallt vatten om degen känns torr.
- Låt stå kallt i cirka 30 minuter.
- Smörj en minimuffinsform.
- Tumma ut degen i formarna.
- Låt plåten stå i kylen i 15 minuter.
Fyllning
- Vispa ägget.
- Rör i mjölken och tillsätt resten av ingredienserna.
- Smaka av med salt och peppar.
- Fördela fyllningen i formarna.
- Grädda i cirka 20 minuter.