Tunnbrödssnittar med anjovis

3 röster
Tunnbrödssnittar med anjovis, dill och smält ost
Foto: Tv4

Goda snittar på stekt tunnbröd med smält ost, dill, lök och anjovis mellan. Lite som en quesadilla fast med svenska smaker!

Visa mer

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 12 ansjovisfiléer
  • 1 kruka dill
  • 200 g prästost, riven
  • 2 mjuka tunnbröd
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skiva löken mycket tunt.
  2. Placera tunnbröden på skärbrädan, bred ut delar av den rivna osten på halva tunnbrödet. Placera ut ansjovisen ovanpå osten, ca 5-6 filéer per tunnbröd.
  3. Toppa med plockad dill, lök och ytterligare ett lager av ost.
  4. Vik över tunnbrödet och tryck till.
  5. Stek sedan i olja tills osten har smält. Pressa till tunnbrödet några gånger medan det steks så det håller ihop.
  6. Skär upp och servera!

Laddar fler recept...