Kanapéer med ostinbakade oliver

koket.se
Kanapéer
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Kanapéer med ostinbakade oliver

15 ingredienser

Kanapéer med ostinbakade oliver samt kex med getostkräm, aprikosmarmelad och timjan.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

Ostinbakade oliver

  • 2 dl kalamataoliver kärnfria
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 200 g lagrad ost, riven
  • 1 äggvita
  • ca 1 dl sesamfrön

Kex med getostkräm, aprikosmarmelad och timjan

  • 150 g chèvre eller annan mjuk getost
  • ca 1 dl crème fraîche
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 citron, tvättad
  • 1 tsk akaciahonung
  • 1 förp rågkex
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • färsk timjan

Gör så här

Ostinbakade oliver

  1. Låt oliverna rinna av.
  2. Blanda salt och mjöl, tillsätt smör och finfördela till en grynig massa.
  3. Blanda i osten och krama ihop till en deg.
  4. Forma små bollar och tryck in en eller två oliver i varje så att de inte syns.
  5. Pensla med äggvita.
  6. Häll upp sesamfrön på ett fat och tryck varje olivgömma mot fröna, så att de blir täckta runtom hela bollen.
  7. Grädda i 200 grader i 15 minuter.

Kex med getostkräm, aprikosmarmelad och timjan

  1. Ta bort eventuellt "skal" på osten. Mixa innanmätet med crème fraiche till en krämig konsistens.
  2. Skåra vaniljstången och skrapa i fröna. Riv ner citronskalet och smaka av med honung.
  3. Placera ut kexen på en bricka.