Kanapéer med ostinbakade oliver
Kanapéer med ostinbakade oliver
15 ingredienser
Kanapéer med ostinbakade oliver samt kex med getostkräm, aprikosmarmelad och timjan.
Se Lisa Lemke laga receptet


Ingredienser
Ostinbakade oliver
- 2 dl kalamataoliver kärnfria
- 0,5 tsk salt
- 2 dl vetemjöl
- 100 g smör
- 200 g lagrad ost, riven
- 1 äggvita
- ca 1 dl sesamfrön
Kex med getostkräm, aprikosmarmelad och timjan
- 150 g chèvre eller annan mjuk getost
- ca 1 dl crème fraîche
- 0,5 vaniljstång
- 1 citron, tvättad
- 1 tsk akaciahonung
- 1 förp rågkex
- 1 dl aprikosmarmelad
- färsk timjan
Gör så här
Ostinbakade oliver
- Låt oliverna rinna av.
- Blanda salt och mjöl, tillsätt smör och finfördela till en grynig massa.
- Blanda i osten och krama ihop till en deg.
- Forma små bollar och tryck in en eller två oliver i varje så att de inte syns.
- Pensla med äggvita.
- Häll upp sesamfrön på ett fat och tryck varje olivgömma mot fröna, så att de blir täckta runtom hela bollen.
- Grädda i 200 grader i 15 minuter.
Kex med getostkräm, aprikosmarmelad och timjan
- Ta bort eventuellt "skal" på osten. Mixa innanmätet med crème fraiche till en krämig konsistens.
- Skåra vaniljstången och skrapa i fröna. Riv ner citronskalet och smaka av med honung.
- Placera ut kexen på en bricka.