• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ceviche med färsk frukt och pilgrimsmusslor

Ceviche med färsk frukt och pilgrimsmusslor
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Ceviche med färsk frukt och pilgrimsmusslor

5 steg att laga

12 ingredienser

15 min + 30 min

Ceviche med färsk frukt, lax, lime och pilgrimsmusslor. Lyxigt och fräscht.

Se fler recept från

Mitt kök


Ingredienser

portioner4 portioner
  • 150 g lax
  • 150 g färska pilgrimsmusslor
  • 10 cm gurka
  • 0,5 mango
  • 0,5 papaya
  • 0,5 nätmelon
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 limefrukter
  • 2 dl olivolja
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Skala och skär gurka, mango, papaya och melon. Skär allt i samma storlek.
  2. Hacka lök och chili fint, blanda tillsammans med frukten och grönsakerna i en bunke.
  3. Skär lax och pilgrimsmusslorna i lika stora bitar och blanda i bunken.
  4. Ta skal från limen samt saften och olivloja, blanda runt och tillsätt de färska örterna.
  5. Låt cevichen vila i ca 30 minuter och servera i mindre skålar!