Piña colada-pannacotta

Piña colada-pannacotta
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Piña colada-pannacotta

7 ingredienser

Den klassiska sommardrinken piña colada i formen av en vintrig vit dessert! Vill man göra pannacottan barn- och körvänlig är det bara att utesluta den vita rommen.

Ingredienser

portioner

Piña colada-pannacotta

  • 2 blad gelatin
  • 1 förp kokosmjölk
  • 2,5 msk strösocker
  • 2 dl annanasjuice
  • 3 msk ev vit rom
  • 0,5 limefrukt, pressad saft
  • 1 dl rostade kokosflakes

Gör så här

Piña colada-pannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka upp kokosmjölk och socker och låt sjuda i någon minut.
  3. Ta bort kastrullen från värmen.
  4. Krama ur gelatinbladen och rör ner i kokosmjölken tillsammans med ananasjuice, limesaft och eventuellt vit rom.
  5. Rör om tills gelatinet har smält.
  6. Låt blandningen stå i ca 30 minuter, rör om då och då under tiden.
  7. Häll därefter upp i formar, täck över med plastfilm och ställ in i kylen i minst 1,5 timmar.
  8. Toppa pannacottan med kokosflakes strax innan servering.