Linslasagne med ajvar relish och zucchini
Linslasagne med ajvar relish och zucchini
16 ingredienser
1 h
Linslasagne med ajvar relish och zucchini är en vegansk lasagne med mycket smak. Perfekt som matlådor eller vardagsmiddag!
Ingredienser
Såsen
- 3 dl linser, gröna och torkade
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk paprikapulver
- 2 morötter
- 1 burk krossade tomater
- 2 dl ajvar relish
- 2-3 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 tsk sambal oelek
- 1-2 msk krydda, torkad (ex persilja, timjan, basilika, oregano)
Nötgrädden
- 2 dl solroskärnor
- 4 dl havredryck
Montering
- 1 förp lasagneplattor (à 500 g)
- 1 zucchini
- 2 dl ost, valfri men riven
Gör så här
Såsen
- Skölj linserna i kallt vatten. Låt koka i separat kastrull till de är mjuka, ca 30 min.
- Hacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor fint. Värm olja i en kastrull, stek löken till den är blank i 1 msk paprikapulver. Riv morötterna grovt och låt fräsa med.
- Mixa krossade tomater med ajvar relish i en mixer. Slå det över fräset i kastrullen och låt puttra. Addera 2-3 dl vatten.
- Tillsätt 2 buljongtärningar och 2 tsk sambal oelek.
- Låt puttra i ca 10 min på svag värme, tillsätt valfria örtkryddor på slutet. Tillsätt sedan de kokta linserna (ska ej koka mer).
- Sätt ugnen på 225 grader.
Nötgrädden
- Rosta 2 dl solroskärnor i en torr stekpanna. Mixa med 4 dl havredryck så att den blir helt slät.
Montering
- Smöra matlådor av glas (eller en långpanna) och lägg i ett lager tomatsås i botten. Varva med lasagneplattor, tomatsås och nötgrädde till alla lasagneplattor är slut.
- Skiva zucchinin i millimetertjocka ringar.
- Avsluta med ett lager nötgrädde, skivad zucchini och strö ost över.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Se till så att inte lasagnen blir bränd.