Linsburgare med grillade grönsaker och chipotlemajonnäs

25 röster
45 m
4
Linsburgare med grillade grönsaker och chipotlemajonnäs
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 400 g gröna linser, på burk (färdigkokta)
  • 2 dl råris, kokt
  • 1 morot
  • 2 salladslökar
  • 2 klyfta vitlök
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 0,5 dl solroskärnor
  • salt
  • peppar
  • olja, att steka i

Grillade grönaker

  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 2 gemsallad

Chipotlemajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk chipotlepasta

Servering

  • 4 skiva cheddarost (eller annan valfri ost)
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

  1. Mixa linserna och råriset grovt. Skala och riv moroten. Hacka salladslöken, även det gröna.
  2. Blanda ihop linser, råris, morot, salladslök, pressad vitlök, ströbröd, ägg, solrosfrön samt salt och peppar till en smet. Låt stå och svälla i ca 15 min.
  3. Forma sedan biffar och stek eller grilla dem klara på hög värme. Lägg på osten i slutet och låt den smälta något.
  4. Skär paprikorna i längre bitar, löken i tjocka skivor tvärs över och dela salladen i enskilda blad.
  5. Grilla grönsakerna på hög värme på båda sidorna tills de får fin färg, löken och paprikan kan du låta grilla längre, salladen ska bara få lite färg.
  6. Blanda ihop chipotlepasta med majonnäs.
  7. Montera hamburgaren och lägg på alla ingredienser!
20 maj 2017