Limegravad röding

Limegravad röding
Foto: Tv4
Håkan Thörnström
Håkan Thörnström

Limegravad röding

16 ingredienser

1 h + tid i kyl

Limegravad röding med ingefära- och sesamemulsion är både festligt och gott. På 8 timmar är den redo att serveras!

Ingredienser

portioner

Limegravad röding

  • 125 g strösocker
  • 50 g salt
  • 1 limefrukt
  • 5 droppar tabasco
  • 400 g rödingfilé, med skinn

Emulsion

  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • salt
  • 1 limefrukt, saften
  • svartpeppar
  • 50 g färsk ingefära

Servering

  • jordärtskocka, friterad
  • färsk koriander
  • rostade sesamfrön

Gör så här

Limegravad röding

  1. Blanda socker och salt tillsammans med rivet skal av lime och tabasco. Massera in blandningen på köttsidan av rödingen.
  2. Strö resterande blandning över och täck fisken med plastfilm. Låt stå framme i ca 1 timme innan du placerar den i kylen.
  3. Torka av gravningsblandning efter 8 timmar i kylen. Skär sedan upp rödingen i fina skivor.

Emulsion

  1. Vispa ihop äggula och senap. Vispa ner oljan i en fin stråle så att den binds i ägg- och senapsblandningen.
  2. Smaksätt såsen med sesamolja, salt, limejuice, svartpeppar och eventuellt ingefära.

Servering

  1. Servera rödingskivorna med sås, friterad jordärtskocka, färsk koriander och rostade sesamfrön.