Limegravad röding
Limegravad röding
16 ingredienser
1 h + tid i kyl
Limegravad röding med ingefära- och sesamemulsion är både festligt och gott. På 8 timmar är den redo att serveras!
Ingredienser
Limegravad röding
- 125 g strösocker
- 50 g salt
- 1 limefrukt
- 5 droppar tabasco
- 400 g rödingfilé, med skinn
Emulsion
- 1 äggula
- 1 tsk dijonsenap
- 1,5 dl rapsolja
- 1 tsk sesamolja
- salt
- 1 limefrukt, saften
- svartpeppar
- 50 g färsk ingefära
Servering
- jordärtskocka, friterad
- färsk koriander
- rostade sesamfrön
Gör så här
Limegravad röding
- Blanda socker och salt tillsammans med rivet skal av lime och tabasco. Massera in blandningen på köttsidan av rödingen.
- Strö resterande blandning över och täck fisken med plastfilm. Låt stå framme i ca 1 timme innan du placerar den i kylen.
- Torka av gravningsblandning efter 8 timmar i kylen. Skär sedan upp rödingen i fina skivor.
Emulsion
- Vispa ihop äggula och senap. Vispa ner oljan i en fin stråle så att den binds i ägg- och senapsblandningen.
- Smaksätt såsen med sesamolja, salt, limejuice, svartpeppar och eventuellt ingefära.
Servering
- Servera rödingskivorna med sås, friterad jordärtskocka, färsk koriander och rostade sesamfrön.