Libabrödspizza

Libabrödspizza
Foto: Tv4

Libabrödspizza

Av: Lisa Blomqvist

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

20 m

Den här pizzan bakar du enkelt med färdiga libabröd. Toppad med färskpotatis, lagrad ost och yoghurt blir det en riktig sommarfavorit!

Ingredienser

portioner pizza
  • 1 libabröd, stort
  • 3 msk yoghurt (crème fraiche eller färskost, gärna smaksatt)
  • 1 dl ost, lagrad
  • 2-3 färskpotatisar, råa eller kokta
  • lax, varmrökt
  • dragon (ett par färska blad)
  • yoghurt (till servering)
  • salt
  • peppar
  • rädisa
  • färsk pepparrot
  • 1 citron

Gör så här

  1. Bre yoghurt, crème fraiche eller färskost på libabrödet. Strö över lagrad ost.
  2. Mandolina färskpotatisen tunt om den är rå, skiva den om den är kokt, och lägg på.
  3. Tillaga pizzan i ugnen på 225 grader i några få minuter tills osten är smält och brödet har fått färg.
  4. Toppa efter gräddning med varmrökt lax, dragon, små klickar av yoghurt (eller färskost), salt och peppar.
  5. Om du har är det även fint och gott att toppa med skivade rädisor och lite riven pepparrot. Servera med en citronklyfta.