Lerpottasill

14 röster
4
Lerpottasill
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 matjesfiléer
  • 0,5 kg färskpotatis
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 rödlök
  • 0,5 knippa dill
  • 0,5 knippa gräslök

Till servering:

  • 125 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skrubba potatisen och koka den mjuk. Skala äggen och hacka dem. Skala och hacka rödlöken fint. Hacka dill och gräslök. Blanda samman ägg, lökhack, dill och gräslök.
  2. Smält smöret och låt det bli brynt i en stekpanna. Fördela matjesfiléerna i de ugnssäkra formarna. Värm dem i ugnen i ca en halv minut. Sillen ska bara bli ljummen.
  3. Fördela äggblandningen över sillen, fördela potatisarna och slå över det brynta smöret. Servera genast.
15 december 2009

Fler goda recept