Holms trattkantarellsoppa

Foto: TV4
Holms trattkantarellsoppa
10 ingredienser
20 min
Allemansmenyn följer ovan och har en hel rätt som kan plockas i naturen.”Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck:
Ett litet glas sherry och kallt vatten
Ingredienser
- 6 dl torkade trattkantareller
- 4 schalottenlökar
- 3 dl vatten
- 3 dl färsk matlagningsgrädde
- 2 dl ohomogeniserad mjölk (eller mellanmjölk)
- 125 g färskost med smak av vitlök eller pepparrot
- salt (efter smak)
- citronpeppar (efter smak)
- färsk gräslök (eller persilja)
- rostat Wapnödinkelbröd
Gör så här
- Låt svampen ligga i blöt 4-5 min med 1 tsk salt. Koka den svagt i vattnet 5 min. Vid behov skumma bort proteinet. Bryn löken och häll ner tillsammans med svampen och krydda med 1 krm citronpeppar. Häll i mjölken. Låt soppan sjuda 3 min.
- Sönderdela svampen grovt med en stav. Tillsätt osten och sedan grädden efter smak. Krydda efter smak. Låt soppan sjuda 3 min. Serveras på varm tallrik där färsk persilja eller gräslök sprids på soppan samt rostat bröd.