Lennart & Brors Surf and Turf

Lennart & Brors Surf and Turf
33 ingredienser
1 h
Surf and Turf är en populär rätt som är enkel att tillaga hemma. I den här versionen används fläskkotletter samt flera olika sorters skaldjur så som kräftor, musslor och räkor.
Ingredienser
Sallad
- 300 g ärtor
- 300 g zucchini
- 300 g rädisa
Vinägrett till salladen
- 50 g libbsticka
- 50 g persilja
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl rapsolja
- 1 citron, juice och zest
- strösocker (efter smak)
- salt (efter smak)
Fläskkotletter
- 4 fläskkotletter (med ben)
- ca 0,5 krm salt
- olja (att steka i)
- smör (att steka i)
- 20 g färsk timjan
Paste till skaldjur
- 20 g färsk koriander
- 20 g persilja
- 20 g dragon
- 20 g oregano
- 20 g dill
- 1 msk curry madras
- 4 klyftor vitlök
- 2 spansk peppar
- 2 dl rapsolja
- 1 citron, juice och zest
- strösocker (smaka av)
- salt (smaka av)
Skaldjur
- 8 havskräfta
- 400 g blåmusslor
- 400 g hjärtmusslor
- 1,5 dl vitt vin
- 100 g smör
- 200 g skalade räkor
Gör så här
Sallad
- Tvätta och skiva grönsakerna.
Vinägrett till salladen
- Mixa ingredienserna till vinägretten slätt i en mixer. Smaka av med socker och salt. Vinägretten ska smaka mycket!
Fläskkotletter
- Krydda fläskkotletten med salt.
- Stek köttet med olja, smör och timjan tills det har en innertemperatur på 61 grader.
- Låt köttet vila ett par minuter innan servering.
Paste till skaldjur
- Mixa ingredienserna till pasten slätt i en mixer. Smaka av med socker och salt.
Skaldjur
- Koka alla skaldjur, utom räkorna, i vitt vin och smör i 3 minuter.
- Lägg ner räkorna efter 2 minuter.
- Tillsätt pasten i kastrullen och rör om!
Servering
- Lägg upp skaldjur och fläskkotlett på tallrikar som en klassisk surf and turf och servera råkostsalladen som en sidorätt.