Lennart & Brors Surf and Turf

Lennart & Brors Surf and Turf

Lennart & Brors Surf and Turf

Av: Lennart & Bror

Från: Nyhetsmorgon

33 ingredienser

1 h

Surf and Turf är en populär rätt som är enkel att tillaga hemma. I den här versionen används fläskkotletter samt flera olika sorters skaldjur så som kräftor, musslor och räkor.

Ingredienser

portioner

Sallad

  • 300 g ärtor
  • 300 g zucchini
  • 300 g rädisa

Vinägrett till salladen

  • 50 g libbsticka
  • 50 g persilja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl rapsolja
  • 1 citron, juice och zest
  • strösocker (efter smak)
  • salt (efter smak)

Fläskkotletter

  • 4 fläskkotletter (med ben)
  • ca 0,5 krm salt
  • olja (att steka i)
  • smör (att steka i)
  • 20 g färsk timjan

Paste till skaldjur

  • 20 g färsk koriander
  • 20 g persilja
  • 20 g dragon
  • 20 g oregano
  • 20 g dill
  • 1 msk curry madras
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 spansk peppar
  • 2 dl rapsolja
  • 1 citron, juice och zest
  • strösocker (smaka av)
  • salt (smaka av)

Skaldjur

  • 8 havskräfta
  • 400 g blåmusslor
  • 400 g hjärtmusslor
  • 1,5 dl vitt vin
  • 100 g smör
  • 200 g skalade räkor

Gör så här

Sallad

  1. Tvätta och skiva grönsakerna.

Vinägrett till salladen

  1. Mixa ingredienserna till vinägretten slätt i en mixer. Smaka av med socker och salt. Vinägretten ska smaka mycket!

Fläskkotletter

  1. Krydda fläskkotletten med salt.
  2. Stek köttet med olja, smör och timjan tills det har en innertemperatur på 61 grader.
  3. Låt köttet vila ett par minuter innan servering.

Paste till skaldjur

  1. Mixa ingredienserna till pasten slätt i en mixer. Smaka av med socker och salt.

Skaldjur

  1. Koka alla skaldjur, utom räkorna, i vitt vin och smör i 3 minuter.
  2. Lägg ner räkorna efter 2 minuter.
  3. Tillsätt pasten i kastrullen och rör om!

Servering

  1. Lägg upp skaldjur och fläskkotlett på tallrikar som en klassisk surf and turf och servera råkostsalladen som en sidorätt.