Grön ärtsoppa - Crème à la Ninon

Grön ärtsoppa - Crème à la Ninon
Foto: TV4

Grön ärtsoppa - Crème à la Ninon

Av: Lena Helt

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Enkel och supergod som förätt eller som huvudrätt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 cm purjolök (eller 1 schalottenlök)
  • 600 g frysta ärtor
  • 5 dl vatten + grönsaksfond
  • salt
  • peppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mousserande vin (eller torr champagne)
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 cm färsk pepparrot, riven
  • hårt tunnbröd
  • parmesanost

Gör så här

  1. Hacka purjolök eller en liten schalottenlök, fräs mjuk i lite smör. Häll i ärtor, vatten (inte för mycket, ta lite i taget) och grönsaksfond. Koka ärtorna mjuka och smaka av med salt och peppar. Mixa soppan slät med mixerstav.
  2. Strax innan servering, tillsätt vispgrädde och mousserande vitt vin eller torr champagne! Smaka av igen. Garnera med crème fraiche med färskriven pepparrot.
  3. Bryt det hårda tunnbrödet i mindre bitar. Riv färsk parmesanost. Lägg i ugnen cirka 2 min eller till osten smält och fått färg.