Leilas Påsklax Nicoise
Leilas Påsklax Nicoise
17 ingredienser
Lax till påsk på Leilas vis!
Ingredienser
- 600 g laxfilé
- 2 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk cayennepeppar
- 1 msk gourmetsalt
- 3 dl risoni pasta
- 4 ägg
- 500 g körsbärstomater
- 1 msk strösocker
- 2 avokador
- 1 kruka basilika
- 2 msk kapris
- 50 g parmesanost
- 1 citron
- smör
- olivolja
- gourmetsalt
- svartpeppar
Gör så här
- Koka pastan al dente i saltat vatten.
- Koka äggen i 9 minuter ( lägg alltid i dem i kokande vatten, och låt dem svalna under spolande kallt vatten).
- Blanda paprikapulver, cayennepeppar och salt.
- Krydda laxen rikligt med kryddblandningen och stek den i smör och olivolja.
- Stek tomaterna hela i lite olivolja och socker.
- Blanda pasta, delade ägg, tärnad avokado, plockade basilikablad och kapris.
- Toppa med hyvlad parmesan, pressad citronsaft, salt, svartpeppar och olivolja.