Leilas Påsklax Nicoise

Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas Påsklax Nicoise

11

Av: Leila Lindholm

Från: --

17 ingredienser

Lax till påsk på Leilas vis!

Ingredienser

portioner4
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 msk gourmetsalt
  • 3 dl risoni pasta
  • 4 ägg
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 msk strösocker
  • 2 avokador
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk kapris
  • 50 g parmesanost
  • 1 citron
  • smör
  • olivolja
  • gourmetsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  2. Koka äggen i 9 minuter ( lägg alltid i dem i kokande vatten, och låt dem svalna under spolande kallt vatten).
  3. Blanda paprikapulver, cayennepeppar och salt.
  4. Krydda laxen rikligt med kryddblandningen och stek den i smör och olivolja.
  5. Stek tomaterna hela i lite olivolja och socker.
  6. Blanda pasta, delade ägg, tärnad avokado, plockade basilikablad och kapris.
  7. Toppa med hyvlad parmesan, pressad citronsaft, salt, svartpeppar och olivolja.