Fyllt picknickbröd med getost och salami á la Leila

Fyllt picknickbröd med getost och salami á la Leila
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Fyllt picknickbröd med getost och salami á la Leila

13 ingredienser

Något som är perfekt att ta med på picknicken är detta getost- och salamifyllda bröd. Recept av Leila Lindholm.

Ingredienser

  • 15 g jäst
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 2,5 dl durumvetemjöl
  • 4 dl vetemjöl special

Fyllning:

  • 1 förp mozzarellaost
  • 200 g chèvre (getost)
  • 200 g italiensk salami
  • 1 näve blandade kärnfria oliver
  • 1 näve röda cocktailtomater
  • 5 kvistar färsk rosmarin

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung, flingsalt och finhackad rosmarin.
  2. Blanda i durumvetemjöl och sedan vetemjöl lite i taget tills degen går ihop till en elastisk deg.
  3. Jäs den i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
  4. Tryck ut degen till en rektangel, cirka 1 cm tjock. Kavla inte, för då trycker man ut all luft.
  5. Skiva mozzarellan och varva den med smulad getost, prosciutto, oliver och finhackad rosmarin över degen.
  6. Rulla ihop till en rulle och mjöla brödet.
  7. Sätt ugnen på 250 grader.
  8. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs den under bakduk i cirka 30 minuter.
  9. Ställ in plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda brödet i 20-25 minuter.