Gravlaxsås med espresso
Gravlaxsås med espresso
8 ingredienser
Leilas gravlaxsås görs på helt fräscha råvaror och smakar därför underbart till lax eller sill. Espresson gör att den får en mustigare och tyngre ton.
Leilas tips! Lägg en fuktig duk eller trasa under skålen så står den stadigt när du skall vispa i oljan.
Ingredienser
- 1 dl svensk senap
- 2 msk rödvinsvinäger
- 3 msk strösocker
- 0,5 tsk flingsalt
- svartpeppar, nymalen
- 2 dl neutral matolja
- 2 msk espresso, kall
- 1 knippe färsk dill, skuren
Gör så här
- Vispa samman senap, rödvinsvinäger, strösocker, flingsalt och svartpeppar.
- Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaksätt med kall espresso.
- Vänd ner färsk skuren dill precis innan servering.