Apelsinkyckling med couscoussallad och ugnsrostad pumpa á la Leila Lindholm.
Ett enkelt sätt att ta ur kärnorna ur granatäpplet är att dela det och sedan banka ur dem i handen eller direkt över maten med hjälp av en träslev. /Leila
Lägg kycklingen på ett ugnsfat, gör två snitt i varje lår och lossa skinnet från brösten genom att sticka in fingrarna emellan skinn och bröst.
Ringla olivolja över kycklingarna, salta och peppra.
Blanda ett kryddsmör av smör, rivet apelsinskal, sweet chilisås och riven vitlök. Stoppa in smörklickar under skinnet och smörj in hela fågeln.
Klyfta apelsinerna och stick in bitarna i skråvet på kycklingarna.
Stick in en termometer i den tjocka delen av kycklingen. Grädda i nedre delen av ugnen tills kycklingen är klar vid 70 grader. Det tar cirka 45 minuter.
Couscous sallad
Koka upp vatten, buljong, olivolja, smör och kryddor i en stor kastrull och häll i couscousgrynen. Ta av kastrullen från värmen. Sväll under lock i cirka 5 minuter.
Rör försiktigt i couscousen med en gaffel tills den blir luftig.
Ugnsrostad pumpa
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär varje pumpa i 4 delar och varje del i 3 delar. Skär äpplen och rödlökar i 3 cm breda klyftor.
Blanda pumpan och löken på en plåt, ringla över olivolja och smaksätt med flingsalt.
Rosta grönsakerna i mitten av ugnen tills de har gyllenbrun färg i kanterna och är mjuka, cirka 30 minuter. Tillsätt sedan äpplena. Och rosta tills även de fått gyllenbrun färg.
Lägg upp couscousen på ett stort serveringsfat tillsammans med grönsakerna. Lägg kycklingarna i mitten.
Hacka bladpersiljan, smula getosten och banka kärnorna ur granatäpplet. Strö över maten som garnering.