Moules Mariniers med grillat lantbröd
Moules Mariniers med grillat lantbröd
13 ingredienser
35 min
En härlig varmrätt eller förrätt med riklig vitlökssmak.
Ingredienser
- 2 kg blåmusslor
- 8 schalottenlökar
- 4 klyftor vitlök
- olivolja
- 2 dl vitt vin
- 4 dl grädde
- 1 dl persilja, hackad
- 1 kruka färsk dragon, hackad
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Grillat lantbröd:
- 0,5 lantbröd
- olivolja
- flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta och spola musslorna under kallt vatten och släng dem som inte sluter sig.
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
- Värm en stor kastrull på spisen och svetta löken i olja, tillsätt musslor och rör om.
- Häll över vinet och koka upp, häll i grädden och rör om.
- Lägg på ett lock och koka med lock tills musslorna öppnat sig, cirka två minuter. Släng de som fortfarande är stängda.
- Servera i djupa tallrikar med bröd.
- Grilla lantbrödet: Skiva och pensla brödet med olivolja och salta.
- Grilla brödet på galler i ugnen tills det fått en gyllene färg.