Flädergravad lax

2 röster

Lax är enkel mat, speciellt om den ska grillas. Det här är en speciellt somrig variant eftersom den är gravad i flädermarinad.

Visa mer

Du behöver

  • 2 färsk laxfilé
  • 1 dl fläderblomsaft (koncentrat)
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl salt
  • 20 hela svartpepparkorn
  • 4 msk vodka

Gör så här

  1. Putsa bort eventuellt fett från laxen med en fiskkniv.
  2. Blanda samman fläderblomssaft, strösocker och salt i en skål. Krossa svartpepparkornen lätt i en mortel, tillsätt dem och vodka.
  3. Massera in hela laxsidorna (även skinnsidorna) med blandningen och lägg ihop sidorna med filéerna mot varandra.
  4. Plasta in fisken och låt den gravas i kylen i 2-3 dagar. Vänd och gnid in laxen i lagen 1-2 gånger per dygn.
9 april 2009

Laddar fler recept