Världens godaste frasvåfflor med löjrom, gräddfil och lök

43 röster
10
Världens godaste frasvåfflor med löjrom, gräddfil och lök
Foto: TV4

Våfflor kan man äta som förrätt varmrätt och efterrätt. Den här våfflan serveras med rom, gräddfil och lök.

Visa mer
10

Du behöver

  • 2,75 dl kallt vatten
  • 3,25 dl vetemjöl
  • 1 nypa flingsalt
  • 4 dl vispgrädde
  • smör till gräddning
  • 500 g löjrom
  • 3 dl gräddfil
  • 2 rödlök
  • 1 stort knippe dill
  • 2 citron

Gör så här

  1. Rör samman vatten, mjöl och salt till en jämn smet.
  2. Vispa grädden hårt och vänd ihop med smeten.
  3. Grädda med smör i ett våffeljärn på full effekt och lägg dem på ett galler.
  4. Skär våfflorna i hjärtan och servera ljumna med löjrom och tillbehör.
22 mars 2011
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept