Maffig chokladtårta med peanutbutter frosting
Maffig chokladtårta med peanutbutter frosting
20 ingredienser
40 min
Härligt, kladdigt och riktigt syndigt!
- Receptet är beräknat till 1 tårta.
Ingredienser
- 200 g smör
- 3 dl ljust muscovadosocker
- 1 dl ljus sirap
- 4 ägg (ekologiska)
- 5 dl vetemjöl
- 1,5 dl kakao (av god kvalitet)
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 krm salt
- 3 dl mjölk
- 200 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
- smör, till formen
Peanutbutter frosting (till 1 tårta):
- 1,5 dl mjukt jordnötssmör
- 8 dl florsocker
- 1 dl kakao (av god kvalitet)
- 2 tsk vaniljsocker
- 300 g färskost
- 2 msk varmt kaffe
- salta jordnötter, pistagenötter, pekannötter, cashewnötter och hasselnötter till garnering
- röda cocktailbär, silverkulor eller guld non-stop till dekornation
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, muscovadosocker och sirap krämigt.
- Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt.
- Vänd försiktigt ner mjölken och de torra ingredienserna i äggsmeten.
- Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.
- Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten.
- Fördela smeten i 3 smörade 24 cm i diameters kakformar med löstagbar botten. Se till att smeten bredes ut jämt över formen.
- Grädda i mitten av ugnen, i cirka 15 minuter. Låt svalna och lossa försiktigt från formarna.
- Peanutbutter frosting: Rör försiktigt ihop alla ingredienser.
- Låt sedan frostingen stelna till lite i kyl eller frys.
- Bred frostingen på tårtan och garnera med nötter och bär.