Kubansk chokladmousse
Kubansk chokladmousse
8 ingredienser
Använd inte en choklad med högre kakaohalt än 70 % i chokladmousse. Det blir för bittert och det är stor risk att moussen blir grynig.
Ingredienser
- 200 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
- 2 äggulor
- 2 msk mörkt muscovadosocker
- 1 msk espresso, kokhet
- 2 msk mörk rom
- 3 passionsfrukter
- 3 dl vispgrädde
- choklad, till garnering
Gör så här
- Smält hackad choklad i ett vattenbad eller i microvågsugn.
- Vispa äggulor och socker krämigt.
- Blanda ner kokhet espresso, rom och urskrapade passionsfrukter.
- Vispa grädden till en mycket lättvispad och rinnig konsistens.
- Blanda ner den smälta varma chokladen i äggsmeten.
- Vänd ner den lättvispade grädden, lite i taget.
- Fyll moussen i små koppar eller glas och garnera med lite hyvlad choklad.