Kubansk chokladmousse

Leila Lindholm
Leila Lindholm

Kubansk chokladmousse

4

8 ingredienser

null

Använd inte en choklad med högre kakaohalt än 70 % i chokladmousse. Det blir för bittert och det är stor risk att moussen blir grynig.

Ingredienser

portioner8
  • 200 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • 2 äggulor
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 1 msk espresso, kokhet
  • 2 msk mörk rom
  • 3 passionsfrukter
  • 3 dl vispgrädde
  • choklad, till garnering

Gör så här

  1. Smält hackad choklad i ett vattenbad eller i microvågsugn.
  2. Vispa äggulor och socker krämigt.
  3. Blanda ner kokhet espresso, rom och urskrapade passionsfrukter.
  4. Vispa grädden till en mycket lättvispad och rinnig konsistens.
  5. Blanda ner den smälta varma chokladen i äggsmeten.
  6. Vänd ner den lättvispade grädden, lite i taget.
  7. Fyll moussen i små koppar eller glas och garnera med lite hyvlad choklad.