Hemgjord vit chokladglass med färska jordgubbar
Hemgjord vit chokladglass med färska jordgubbar
7 ingredienser
4h 20 min
Detta recept är en yoghurt-semi-freddo som är en italiensk uppfinning. Ett toppensätt att göra glass på om man inte har någon glassmaskin hemma. Dekorera med pistagenötter och massor av färska jordgubbar.
Ingredienser
- 250 g vit bakchoklad
- 4 ägg
- 2 msk strösocker
- 1 dl vispgrädde
- 3 dl grekisk yoghurt
- 1 dl pistagenötter, skalade och rostade i ugn
- 1 l färska jordgubbar, till servering
Gör så här
- Smält chokladen i vattenbad.
- Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
- Vispa äggulor och strösocker vitt och fluffigt.
- Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurten.
- Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.
- Rör ihop äggulorna med den smälta chokladen, vänd ihop med gräddyoghurten och vänd sist i de uppvispade vitorna.
- Fyll glasssmeten i en valfri skål eller form och frys i 3-4 timmar så att den är halvfryst.
- Skopa upp med glasskopa i glas eller servera glassen direkt ur formen med skivade jordgubbar och hackade pistagenötter.