• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Leilas exotiska Gino

Leilas exotiska gino
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas exotiska Gino

5 steg att laga

8 ingredienser

En snabb efterrätt - Gino med banan, vit choklad, färska fikon och kokos. Servera med vaniljglass.

När man gör Gino är knepet att gratinera med ugnsluckan öppen för att inte frukten ska koka. Det går ganska snabbt, 1-3 minuter att gratinera frukten. Var på din vakt så att det inte bränns… /Leila

Se fler recept från

Leilas söta jul


Ingredienser

portioner6 portioner
  • 6 färska fikon
  • 2 bananer
  • 250 g frysta hallon
  • 1 dl rörsocker (ekologiskt)
  • 2 dl riven kokos
  • 200 g vit choklad
  • 6 cm färsk ingefära
  • 1 l Mjuk vaniljglass till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill (övervärme) 200 grader.
  2. Skär frukten i bitar och varva den i portionsformar eller i en stor gratängform.
  3. Blanda samman socker, kokos, fint riven ingefära och hackad vit choklad.
  4. Strö blandningen över frukten och gratinera i mitten av ugnen med luckan öppen till en gyllene färg.
  5. Servera efterrätten varm med en skopa mjuk vaniljglass.