Varm chokladfondant med ingefärsglass
Varm chokladfondant med ingefärsglass
8 ingredienser
Varm chokladfondant enligt Leilas recept. Chokladfondanten ska vara lös och rinnig i mitten och serveras med ingefärsglass.
Här hittar du
Leilas lammrostbiff med jordärtskockor, butternut och chèvrecréme
.
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
Chokladfondant
- 120 g mörk choklad 70 %
- 120 g smör
- 1,5 dl ljust muscovadosocker
- 4 ägg
- 1 msk kakao
- smör, till formarna
Ingefärsglass
- 1 l mjuk vaniljglass
- 2-3 bitar syltad ingefära
Gör så här
Ingefärsglass
- Börja med att förbereda glassen. Finhacka ingefära och blanda samman den med mjuk vaniljglass.
- Ställ tillbaka den i frysen medan du gör chokladfondanten.
Chokladfondant
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Smält chokladen i ett vattenbad och smält smöret i en kastrull.
- Blanda samman smör och choklad.
- Vispa hela ägg med muscovadosocker fluffigt och rör ner kakaon.
- Vänd ihop äggsmeten med chokladen.
- Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant.
- Fyll dem med smet och stoppa in dem DIREKT i ugnen! Grädda fondanten i mitten av ugnen i 7–8 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten. Provbaka helst en chokladfondant först för att lära känna din ugn!