Råbiff

Råbiff

26

14 ingredienser

Ingredienser

portioner4
  • 800 g mald oxfilé helt utan senor och fett (eller högrev)
  • 3 msk kapris, hel eller finhackad
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 6 sardellfiléer, hackade
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 äggulor
  • 2 msk färsk kruspersilja, finhackad
  • svartpeppar, grovmalen
  • 1 msk ketchup
  • 2 cl cognac (eller whisky)
  • 2 msk worcestersås
  • några droppar tobasco
  • 1 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna väl. Forma fyra runda biffar. För att göra råbiffen ytterligare ett snäpp grabbigare: lägg på en rejäl klick löjrom.
  2. Råbiff är gott med ett rött italienskt vin, typ Dolcetto, men allra bäst är den med ett rejält glas skummande porter och en liten rackare.