Glöggsill

0 röster
15 min
4
Glöggsill
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Glöggen ger sillen en extra inramning av jul.

Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 4 sillfiléer, urvattnade
  • 1 del Ättika 12%
  • 2 delar vatten
  • 3 delar socker
  • 1 msk hela nejlikor
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 dl glögg till en halv liter lag
  • 1 rödlök, skivad

Gör så här

  1. Koka upp vatten, ättika, socker, nejlika, lagerblad och kryddpeppar.
  2. Låt svalna och smaka av med glögg.
  3. Lägg i sillfiléerna och den skivade rödlöken. Låt stå i 24 timmar.
  4. Skär upp sillen fint, slå lite lag över och servera.
5 december 2007
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept