• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mannerströms Wallenbergare på vilt

Mannerströms Wallenbergare på vilt
Foto: TV4
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Mannerströms Wallenbergare på vilt

4 steg att laga

13 ingredienser

Vår lyxigaste "pannbiff", wallenbergare, går utmärkt att laga av vilt. Men det ska vara kalvfärs av hjort eller älg. Rårörda lingon, potatismos och små gröna ärter hör till.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g fasan och rådjurskött
  • 5 äggulor
  • 2,5 dl vispgrädde, iskall
  • 1 krm epice riche (fyra kryddor)
  • salt
  • vitpeppar
  • vitt bröd, nyrivet
  • smör, till stekning

Till servering:

  • potatispuré
  • 300 g kantareller
  • smör, brynt
  • gröna ärtor
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Blanda färsen, som ska vara riktigt kall, med äggulorna och tillsätt den iskalla grädden, lite i taget under omrörning. Färsen ska vara lös. Krydda med salt, lite epice riche och peppar från kvarn.
  2. Forma färsen till stora biffar, högst 1 cm höga, och vänd dem i ströbröd. Stek wallenbergarna i smör på svag värme ca 3 minuter på varje sida. De ska bli ljust gyllenbruna och vara fluffiga inuti.
  3. Stek svampen gyllenbrun i smör.
  4. Lägg upp på tallrikar eller uppläggningsfat och häll brynt smör över.