Mannerströms Wallenbergare på vilt

45 röster
4

Vår lyxigaste "pannbiff", wallenbergare, går utmärkt att laga av vilt. Men det ska vara kalvfärs av hjort eller älg. Rårörda lingon, potatismos och små gröna ärter hör till.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fasan och rådjurskött
  • 5 äggulor
  • 2,5 dl iskall vispgrädde
  • 1 krm epice riche (fyra kryddor)
  • salt och malen vitpeppar
  • nyrivet vitt bröd
  • smör till stekning

Till servering:

  • potatispuré
  • 300 g kantareller
  • brynt smör
  • gröna ärter
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Blanda färsen, som ska vara riktigt kall, med äggulorna och tillsätt den iskalla grädden, lite i taget under omrörning. Färsen ska vara lös. Krydda med salt, lite epice riche och peppar från kvarn.
  2. Forma färsen till stora biffar, högst 1 cm höga, och vänd dem i ströbröd. Stek wallenbergarna i smör på svag värme ca 3 minuter på varje sida. De ska bli ljust gyllenbruna och vara fluffiga inuti.
  3. Stek svampen gyllenbrun i smör.
  4. Lägg upp på tallrikar eller uppläggningsfat och häll brynt smör över.
28 september 2009

Laddar fler recept