Mannerströms dillsås
Mannerströms dillsås
10 ingredienser
Laga dillsås efter Leif Mannerströms recept. Använd gärna hemlagad buljong!
Ingredienser
- 3 knippen dill
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk smör
- 5 dl mustig kalvbuljong
- 1 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 2 msk ättiksprit 12 %
- 4 msk strösocker
- salt
- peppar
Gör så här
- Hacka dillen till såsen ganska fint.
- Fräs mjölet i smöret i en kastrull. Späd med silad buljong och gräddmjölk. Såsen ska vara precis på gränsen mellan simmig och tjock.
- Börja smaksättningen med 1 msk ättiksprit och 2 msk socker. Smaka av så att det är lagom balans mellan sött och surt.
- Smaka av med salt och peppar. Behövs det mer syrlighet tillsätter du ytterst lite ättiksprit.
- När du tycker att balansen ar bra vänder du ner dillen. Det ska vara rikligt med dill.