Päronpizza med chèvre och pistasch

Päronpizza med chèvre och pistasch
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Päronpizza med chèvre och pistasch

10 ingredienser

En härlig pizza toppad med päron, chèvre och pistaschnötter. Njut som förrätt i små bitar till ett glas vin. Recept från bloggen Le Parfait.

Ingredienser

portioner

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, 37°
  • 3 dl durumvetemjöl
  • 2-3 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Topping

  • 200 g chèvreost
  • 2-3 päron
  • 2 msk pistagenötter, grovt hackad
  • flytande honung

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet.
  2. Häll i mjölsorterna, lite i sänder, salt och olja och knåda för hand ca 10 minuter, i maskin ca 5 minuter.
  3. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.

Topping

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla ut degen till en stor pizza.
  3. Riv osten grovt och fördela över.
  4. Skär päronen i tunna skivor och lägg på din pizza i ett överlappande mönster.
  5. Grädda ca 15-20 minuter.
  6. Strö över pistaschmandeln och ringla över lite honung. Serveras ljummen.