Päronpizza med chèvre och pistasch
Päronpizza med chèvre och pistasch
10 ingredienser
En härlig pizza toppad med päron, chèvre och pistaschnötter. Njut som förrätt i små bitar till ett glas vin. Recept från bloggen Le Parfait.
Ingredienser
Pizzadeg
- 25 g jäst
- 2 dl vatten, 37°
- 3 dl durumvetemjöl
- 2-3 dl vetemjöl special
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
Topping
- 200 g chèvreost
- 2-3 päron
- 2 msk pistagenötter, grovt hackad
- flytande honung
Gör så här
- Rör ut jästen i det fingervarma vattnet.
- Häll i mjölsorterna, lite i sänder, salt och olja och knåda för hand ca 10 minuter, i maskin ca 5 minuter.
- Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.
Topping
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen till en stor pizza.
- Riv osten grovt och fördela över.
- Skär päronen i tunna skivor och lägg på din pizza i ett överlappande mönster.
- Grädda ca 15-20 minuter.
- Strö över pistaschmandeln och ringla över lite honung. Serveras ljummen.