Köttbullar med brunsås
Köttbullar med brunsås
12 ingredienser
I receptet används husk i stället för havregryn eller ströbröd som vi är vana vid. Husk är pulveriserade psylliumfrön. Recept från boken LCHF husmanskost.
Ingredienser
Köttbullar
- 600 g köttfärs
- 1-2 msk fiberhusk
- 0,75 dl vispgrädde
- 1 ägg
- 0,5 gul lök
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2-3 msk smör, att steka i
Brunsås
- 1 msk tomatpuré
- 4 dl vispgrädde
- 2 msk kinesisk soja
- 2 msk kalvfond (kan bytas mot stekspad)
Gör så här
Köttbullar
- Blanda husk och vispgrädde, låt svälla i 10 minuter.
- Skala och finhacka den gula löken.
- Blanda köttfärsen med ägg, lök, salt, peppar och huskblandningen.
- Forma färsen till små köttbullar med hjälp av en sked doppad i kallt vatten.
- Bryn köttbullarna i smör.
- Stek sedan på medelvärme i cirka 10 minuter. Spara stekspadet om du önskar använda det i stället för fond.
Brunsås
- Rör ihop tomatpuré, vispgrädde, soja och stekspad alternativt kalvfond.
- Låt puttra i cirka 3 minuter.