Laxtartar med mango

NYHET
Laxtartar med mango,
Foto: Tv4

Laxtartar med mango

11 ingredienser

30 min

Laxtartar med mango, chili och citron är en både vacker och god förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Lax och marinad

  • ca 300 g lax, frys in innan användning
  • 0,5 mango (mogen)
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 0,5 citron, saften
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja

Vitlöksmajonnäs

  • 1 hel vitlök
  • 1,5 dl majonnäs

Topping och garnering

  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 citron, zest
  • ca 50 g rostad lök

Gör så här

Lax och marinad

  1. Skär laxen i små kuber och lägg i en skål.
  2. Finhacka röd chili. Spara lite chili till garnering och lägg resten tillsammans med finskuren färsk mango i skålen med laxen.
  3. Pressa ner saften från en halv citron, soja och sesamolja. Blanda runt och låt stå.

Vitlöksmajonnäs

  1. Skär bort toppen på ett vitlökshuvud. Linda in vitlöken i aluminiumfolie och förslut väl.
  2. Baka vitlöken i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
  3. När vitlöken blivit mjuk så mixa ungefär fem av klyftorna med majonnäs i en mixer tills det är slätt.

Topping och garnering

  1. Finhacka koriander. Spara några hela blad till topping och vänd ner resten i laxen strax innan servering.
  2. Lägg en stansring eller annan rund form på en tallrik.
  3. Fyll ringen till en fjärdedel med lax och packa lite lätt. Lyft sedan försiktigt bort ringen.
  4. Toppa med riven citronzest, vitlöksmajonnäs, rostad lök och koriander.