Laxtartar med kammusslor

0 röster
4

Lyxig och fräsch rätt med lax och kammusslor som toppas med krispiga grönsaker.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 210 g lax
  • 2 schalottenlök
  • 1 tsk senap, norsk
  • 20 ml vittvinsvinäger
  • 20 ml soyasås
  • 4 kammusslor
  • 80 g smör
  • 1 kålrabbi
  • Ved för elden

Gör så här

  1. Börja med att starta en bra eld.
  2. Använd laxkött skrapat från de större benen av laxen. Haka ner det i mindre bitar för att se till att det inte finns någon benbit kvar.
  3. Hacka schalottenlken, blanda halva med laxen.
  4. Blanda senap, ättika och sojasås i en skål och lägg sedan i laxen. Låt vila i kylskåpet.
  5. Skala kålrabbi, gör skivor med en potatisskalare och lägg i vatten med is.
  6. Öppna kammusslorna, ta ut tarmarna och skölj dem i kallt vatten.
  7. Dela kammusslorna i hälften, lägg skalen direkt på glöden från elden. Lägg en matsked smör i varje skal och lite hackad schalottenlök.
  8. När smöret bubblar, bryn kammusslan 30 sekunder på varje sida.
  9. Dela upp tartaren på fyra fina tallrikar, lägg till de tunna skivorna kålrabbi på toppen, isen och vattnet kommer ha gjort dem riktigt fräscha och krispiga.
15 augusti 2018

Laddar fler recept