Laxsallad med sesamfrön

Laxsallad med sesamfrön
Foto: Tv4

Laxsallad med sesamfrön

Av: Dasha - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

30 m

Laxsallad med sesamfrön, salladslök och rispapperchips.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 gurka
  • 1 avokado
  • färsk koriander
  • 400 g salmalax
  • 300 ml rapsolja (att steka i)
  • 4 rispapper

Dressing

  • 0,5 dl sesamolja
  • 0,5 dl soja
  • 0,25 dl fisksås
  • 1 klyfta vitlök (stor)
  • 0,5 chilifrukt, urkärnad
  • 2 limefrukter
  • 2 tsk färsk ingefära, riven

Topping

  • svarta sesamfrön
  • 1 salladslök (använd inte den vita delen endast hela gröna)

Gör så här

  1. Börja med att hacka upp gurka, avokado, koriander och salmalax i en stor skål.
  2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  3. Toppa salladen med dressingen och rör om, låt dra.
  4. Värm upp en stekpannan på ganska hög värme på spisen och häller i all rapsolja.
  5. När oljan är uppvärmd lägger du ner ett rispapper i taget. Ta upp rispappret när det dragit ihop sig, det tar ca 5-7 sekunder.
  6. Lägg varje rispapper på varsin tallrik, rör om salladen en gång till och lägg salladen på rispappret. Toppa med sesamfrön och salladslök.
  7. Servera omedelbart. Annars blir rispappret mjukt.