Laxsallad med rostat bovete och örtsås

koket.se
Laxsallad med rostat bovete och örtsås
Foto: TV4
Filip Poon
Filip Poon

Laxsallad med rostat bovete och örtsås

14 ingredienser

30 m

Enkel sallad med ugnsbakad lax, quinoa- och bovetesallad samt krämig örtsås.

Ingredienser

portioner

lax

  • 400 g laxfilé

sallad

  • 2 dl svart quinoa
  • 4 ägg
  • 2 romansallad, grovt hackad
  • 2 tomater, grovt delade
  • 50 g bovete

Örtkräm

  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 kruka dill, finhackad
  • 1 kruka gräslök, finhackad

Tillbehör

  • kallpressad rapsolja
  • citron
  • dill
  • avokado

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Olja in och salta laxen. Baka i ugn i cirka 20 minuter, eller till en innertemperatur på mellan 40 grader till 56 grader beroende på preferens. Ta ut och låt svalna något.
  3. Koka quinoan i saltat vatten enligt förpackning. Koka äggen, ca 6 min.
  4. Blanda örtkrämen, smaka av med salt och möjligen en nypa socker.
  5. Rosta bovetet i en het panna tills det får färg.
  6. Hacka och dela de övriga ingredienserna till salladen.
  7. Montera sedan ihop och njut av en fräsch och enkel sallad!