Laxsallad med rostat bovete och örtsås

6 röster
30 m
4

Enkel sallad med ugnsbakad lax, quinoa- och bovetesallad samt krämig örtsås.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Lax

  • 400 g laxfilé

Sallad

  • 2 dl svart quinoa
  • 4 ägg
  • 2 romansallad, grovt hackad
  • 2 tomater, grovt delade
  • 50 g bovete

Örtkräm

  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 kruka dill, finhackad
  • 1 kruka gräslök, finhackad

Tillbehör

  • kallpressad rapsolja
  • citron
  • dill
  • avokado

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Olja in och salta laxen. Baka i ugn i cirka 20 minuter, eller till en innertemperatur på mellan 40 grader till 56 grader beroende på preferens. Ta ut och låt svalna något.
  3. Koka quinoan i saltat vatten enligt förpackning. Koka äggen, ca 6 min.
  4. Blanda örtkrämen, smaka av med salt och möjligen en nypa socker.
  5. Rosta bovetet i en het panna tills det får färg.
  6. Hacka och dela de övriga ingredienserna till salladen.
  7. Montera sedan ihop och njut av en fräsch och enkel sallad!
24 mars 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept