Laxrullar med wasabikräm och sesam

laxrulle medd wasabikräm och sesam
Foto: Catarina König
Catarina König
Catarina König

Laxrullar med wasabikräm och sesam

3

6 ingredienser

20 min

Den perfekta snitten! Salt, krämig och lite spicy. En smakkombination du sent kommer glömma! Dessa laxrullar passar lika bra som helg-förrätt som tillbehör på buffén eller som snitt till fördrinken.

Ingredienser

portioner6
  • 6 skivor kallrökt lax, ca 150 g
  • 80 g färskost
  • 1 tsk wasabipasta
  • 1 msk vita sesamfrön, rostade
  • 0,5 msk svarta sesamfrön

Dekoration

  • gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Blanda samman färskost och wasabipasta. Tillsätt wasabipastan lite successivt tills du har fått önskad styrka.
  2. Lägg laxskivorna lite omlott på ett bakplåtspapper, bred på wasabikrämen och rulla ihop till en rulle.
  3. Skär laxrullen i ”stubbar” och rulla stubbarna i en blandning av vita och svarta sesamfrön.
  4. Om de vita sesamfröna inte är rostade, rosta dem på medelhög värme i en torr stekpanna tills de blir gyllene. Blanda sedan med de svarta när de har svalnat.
  5. Dekorera med finhackad gräslök.