Laxrullar med chili och ingefära

2 röster
15 m

Heta snittar med lax och färskost till höstens fester eller mysiga kvällar i tv-soffan. Servera med en iskall öl med ingefära eller annan dryck. Det blir en perfekt kombo!

Tips! Är snittarna till en bjudning? Linda in laxrullen i folie innan du skär upp den och lägg in i frysen i 30 minuter. Då blir det lättare att skära jämna snygga bitar.

Visa mer
15 m

Du behöver

  • 200 g kallrökt skivad lax
  • 150 g färskost
  • 2 msk gari (inlagd ingefära), finhackad
  • 0,5 chili, finhackad
  • Furikake (eller annan japansk kryddmix)

Gör så här

  1. Lägg laxskivorna omlott på en skärbräda.
  2. Rör samman färskosten med finhackad gari och chili. Bred ut färskoströran över laxen och rulla ihop till en rulle.
  3. Strö över furikake och rulla så att laxrullen är täckt runt om. Skär upp i bitar och servera!
I samarbete med Kökets box
8 oktober 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept