Skala och skiva silverlöken tunt och fräs den mjuk i lite smör, sätt åt sidan att svalna.
Smörj en ugnsform med resterande smör. Skiva laxen tunt och skär den kokta potatisen i centimetertjocka skivor.
Vispa ägg och gräddmjölk till en jämn äggstanning och smaksätt med salt och peppar. Ansa grönkålen, skär bort stammen om den är grov. Bryt kålen i mindre bitar. Grovhacka dillen.
Varva potatis, lax, lök, dill och grönkål i formen med ett avslutande lager potatis på toppen.
Slå över äggstanningen och peta lite med en gaffel så den rinner ner överallt, sätt in formen mitt i ugnen grädda i ca 45-50 minuter tills den ”stannat” och blivit gyllenbrun på ytan.
Grön sallad
Skölj spenaten och hacka dillen grovt, skiva fänkål och gurka tunt och varva i en skål med spenat och dill. Strö över finhackad schalottenlök och pressad citronsaft.